banner

Софтвер

 • HES

  ХЕС

  ElS-Collect е интероперативна платформа за собирање на податоци заснована на облак, со различни мерачи и концентратор на податоци (DCU) преку разни канали за комуникација (GPRS / 3G / 4G / PSTN / етернет, итн.), Поддржувајќи многу мерни и индустриски протоколи (DLMS COSEM, IDIS, IEC62056-11, Modbus, DNP3,).

  Користење на веб-базирана платформа и CIM стандард (IEC61968 / IEC61970) ги штити комуналните услуги од кој било монопол на услугите, обезбедувајќи безбеден канал за целосна интеракција со различни апликации од трети страни, вклучително и не ограничувајќи се на наплата, продажба, FDM, DMS, OMS, CIS, EMS итн.

  ElS-Collect има модуларна и флексибилна структура што треба да се инсталира на која било база на податоци на Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL што гарантира поддршка на милиони метри, како и нови стандардни функции што можат да се интегрираат со серверите на базата на податоци HES или само да ги пренесат собраните податоци на други апликации за понатамошна обработка. Неговиот дизајн базиран на облак им овозможува на комуналните услуги да инсталираат ElS-Collect во централната станица и да им овозможат пристап на различни корисници на кое било место и без какво било барање за инсталација на далечински монитор и безбедно и лесно управување со мерните јазли

  ElS-Collect поддржува различни функции од светска класа кои можат да се прилагодат преку неговиот модуларен дизајн и барањата на клиентите.

 • MDM

  МДМ

  EIS-Manage е интелигентна платформа за управување и анализирање на податоци базирана на SOA, способна да се справи со милиони податоци, забрзано да генерира различни анализи и извештаи. EIS-Manage е дизајниран исто така, модуларни и алатки за зајакнување базирани на облак ефикасно ги намалуваат вкупните трошоци на методот за инсталација на клиент / сервер. Заштитувајќи ги вредните информации, EIS-Manage може да се интегрира со неколку бази на податоци како главни сервери и повеќеслојни резервни сервери за бази на податоци кои сите постојано комуницираат едни со други, обезбедувајќи добро обезбедени и синхронизирани информации. EIS-Manage го поддржува CIM стандардот (IEC61968 / IEC61970) за лесно комуницирање со другите системи HES и трети страни.

  Оваа платформа за управување со мерни податоци (МДМ) има различни применливи модули за справување со големите предизвици на комуналните услуги како што се загубата на енергија, управувањето со средствата и системот за следење на трансформаторот. Сите овие концептуални анализи заедно им помагаат на комуналните услуги прецизно ги штитат своите приходи и средства, планираат сигурна дистрибутивна мрежа и ефикасно го зголемуваат задоволството на клиентите. EIS-Manage поддржува разни стандардни и сигурни бази на податоци како Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL,… Обезбедување напреден прилагодлив мотор за известување, стандардни GPS модули и лесна платформа за услуги на клиенти заснована на корисници.

  EIS-Manage како самостоен систем или интегриран со HES, поддржува различни услуги преку својата модуларна структура.

 • Vending

  Вендинг

  Поддршката на припејд клиентите со мултифункционален систем на вендинг е потреба од комунални компании кои се приближуваат до паметно мерење на претплатата, обезбедувајќи брзи и сигурни двонасочни услуги за сите комунални услуги, канали за продажба и потрошувачи на крајни корисници.

  ElS-Vend е интероперабилен систем за вендинг базиран на облак, ги поддржува STS и CTS стандардите (IEC62055) за да комуницира со други Head-End системи и / или Метар за управување со податоци, обезбедувајќи безбедни услуги за управување со токен и канали за продажба. Продолжете да ги следите сите клиенти, трансакции и белези е важна работа кога системот за продажба се занимава со милиони барања за кратко време и неколку on-line канали за продажба, како и индивидуални Head-End системи кои бараат куп историски податоци.

  ЕЛС-Венд поддржува разни канали за продажба (ПОС, мобилен, банкомат, веб-услуги, ЦДУ, итн.) За да го зголеми задоволството на клиентите со лесна, брза и 24/7 услуга за вендинг, како и олеснување на секојдневните предизвици. Овој систем за продажба на повеќе продавачи може лесно и безбедно да го прошири својот отпечаток бидејќи сите клиенти имаат пристап до своите сметки за лесно купување енергија насекаде, во кое било време.

За повеќе информации

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Ако сакате да ги добиете најновите информации, пополнете го формуларот подолу.

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
низа (48) "/www/wwwroot/global.linyang.com/wp-content/cache"